SADA JE SVE JASNO PRED PARIZ! Oglasio se Pešić!
Svetislav Pešić i Nikola Jokić, Foto: Starsport

kraj priče

SADA JE SVE JASNO PRED PARIZ! Oglasio se Pešić!

Istina o spisku reprezentacije

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić našao se na finalnoj utakmici Fajnal for turnira u Berlinu, gde je dao kratak intervju za "Sport klub".

Detaljno je izneo plan reprezentacije tokom ovog leta, kao što je i spomenuo neka imena:

- U ovom trenutku, mi čekamo sledećeg protivnika u našoj grupi. Amerika je u našoj grupi, kao i Južni Sudan i sada se čeka kvalifikacioni turnir u Portoriku, gde igraju domaćini, Italijani, Litvanija i još neki, ali ovi su favoriti. Mi ih gledamo kao moguće protivnike u Lilu, gde je prva runda. Prvu utakmicu igramo sa Amerima, drugu protiv pobednika iz Portorika i treću sa Južnim Sudanom. Imamo tešku grupu, ali sve su ostale teške, tu ništa ne odlučujemo, ali sve ostalo nadamo se da ćemo odlučiti. Program priprema je do kraja definisan, počinjemo 17. rad sa igračima koji su ranije završili, individualne treninge, testiranja, zdravstvene preglede i sve što ide uz početak priprema. 24. i 25. skupljamo se u centru u Staroj Pazovi i tu ostajem od 11. kada letimo za Lion.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Igramo sa Francuzima na oproštaju Parkera, potom letimo za Abu Dabi, gde igramo poznati turnir sa Australijom i Amerima. Vraćamo se potom u Beograd, gde nastavljamo pripreme. Onda igramo sa Japanom 20. ili 21. Čekamo onda još nekog protivika. Dok smo u Staroj Pazovi igraćemo dve trening utakmice iza zatvorenih vrata sa Turcima. Što se tiče kandidata, ne želimo da im smetamo, danas su tu bili Gudurić, Milutinov i Petrušev. Završili su ovaj deo, vraćaju se kućama i nastavljaju prvenstva. U Italiji sam se čuo sa Dobrićem, oni igraju polufinale. U Beogradu igraju našu ligu... Mi znamo taj širi spisak, ali konačan spisak ne možemo... Ništa se tu specijalno ne krije, to se može razumeti, ali mi ne znamo... Voleli bi da svi oni završe sezonu zdravi, malo je vremena za odmor i to je to, nema velike filozofije - zaključio je Pešić.

Na kraju je dodao kako je za Srbiju svaka medalja zlatna, te da su jasni ciljevi.

- Za nas je kao i za vas, ciljevi su određeni, tako da ne mora previše da se razmišlja. Za nas je svaka medalja zlatna, tako da ne postavlja se da li ćemo mi da damo i više od maksimuma - dodao je Pešić.

Bonus video:

05:26

Svetislav Pešić pred polufinale Svetskog prvenstva

(Espreso sport/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.